Heti alkuun harmittelen, ettei tullut tästä herkusta otettua kuvaa. Tosin tulos on vaaleanpunaista mömmöä, joten ehkä harmistus ei ole suuri :)

 

Mansikkamascarponea varten tarvitset:

  • pakastemansikoita 250g (itse suosin kotimaisia)
  • mascarponea 200g (tai paljonko siinä purkissa sattuu olemaankaan, aitoa italialaista totta kai!)
  • kermaa löysäksi vaahdotettuna
  • aitoa vaniljaa sisältävää vaniljasokeria mausteeksi oman maun mukaan

 

Vatkataan kuohukerma löysäksi vaahdoksi, sekoitetaan joukkoon mascarpone. Pilkotaan jäiset mansikat pieniksi paloiksi ja sekoitetaan joukkoon. Maustetaan vaniljasokerilla.

Seos laitetaan pakastimenkestävään rasiaan ja pakastimeen n. puoleksi tunniksi. Otetaan pakastimesta ja sekoitetaan. Jos seos ei ole vielä tarpeeksi jähmeää, laitetaan uudestaan pakastimeen.

Valmis nomppa syödään mahdollisimman tuoreena, pitkään pakastaessa seoksesta tulee huonoa. Loput voi laittaa jääkaappiinkin ja antaa sulaa. Sulanut versio sopii hyvin maustamattoman jogurtin kanssa. :) Säilyy pari päivää.

 

 

--reli