Viime kirjoituksesta on aikaa päälle vuosi! Mitenkäs tämä blogi nyt näin vähälle huomiolle jäi heti alkuunsa...

Vuoden sisään on mahtunut kaikenlaista, mm. perheenlisäystä. Poika syntyi kesäkuun alussa.

Muutenkin tämä blogi on ehkä menettänyt merkitystään alkuperäisestä, raskausaikana ja imettäessä on jäänyt karppaus vähän vähemmän tiukalle linjalle. Blogi palvelleekin tästä eteenpäin "päiväkirjana": ruoanlaittokokemuksia, käsityötuotoksia ja sen sellaista olisi tarkoitus sepostella. Tosin karppeja reseptejä on tarkoitus edelleen julkaista.


Sitten siihen vegaaniseen täytekakkuun. Sukulaiseni menee naimisiin, ja minulta pyydettiin juhlaan vegaanista täytekakkua. En ole moista koskaan tehnyt, mutta maidotonta dieettiä nauttineena (imetyksen vuoksi, pojalla ei aluksi vatsa kestänyt minun syömääni maitoa) ja kananmuna-allergikkona ajattelin, että ainakin onnistun hyvän yrityksen saamaan aikaan. Tein eilen testikakun:



Vegaaninen täytekakku:

Pohja:

2dl vettä
50g sinistä Keiju-margariinia
1,5dl sokeria
0,5dl perunajauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Vuoan jauhotukseen sinistä Keijua ja mannaryynejä.

Aineet sekaisin ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (oliskohan 23cm tuo vuokani halkaisijaltaan). Paistetaan 175 asteessa 35min tai kunnes pinta vähän ruskistuu.

Näitä pohjia tein kaksi kappaletta ja jäähdyttyään halkaisin kahtia.

Kostutus: laimennettua sokeroimatonta karpalomehua

Sisälle: Saarioisten vadelmahilloa ja Oatlyn kaurapohjaista vaniljakastiketta www.oatly.com/fi/Tuotteet/Tuotteet/Oatly-Vaniljakastike-1/ .

Koitin koristelua varten vaahdottaa tuota Oatlyn kastiketta, mutta vaahdotus ei oikein onnistunut. Vaahtoa kyllä muodostui, mutta se ei pysynyt. Näin testikakussa ei tuo ulkomuoto kuitenkaan tärkein asia ole. Päälle laitoin siis vaahdotettua Oatlyä, Dr. Oetkerin suklaakoristeita (kaakaojauhe, kaakaovoi, sokeri) www.oetker.de/oetker/produkte/backen_und_mehr/back-_und_dekorartikel/schoko_dekor/schoko_dekor_blaetter_zartbitter.html sekä kaakaojauhetta ripoteltuna yltympäriinsä.

 

Olin muuten ostanut koristelua varten Sunnuntain vaahdotettavaa kasvirasvasekoitusta tinyurl.com/sunnuntaikuohkea . Näin sille oli käynyt.

Eli joko on pilaantunut, tai jähmettynyt liikaa jääkaapissa. Tuotteessa kyllä lukee, että "vaahdottuu parhaiten kylmänä". No, tuosta sitä ei juuri sakeammaksi saa.